Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Jabłko | 225g |
0,98 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Makaron ryżowy | 50g |
1,95 zł
(7,79 zł) |
|
| Marchew | 270g |
0,82 zł
(2,29 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 18g |
1,58 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
| Suszone pomidory | 14g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Szpinak | 150g |
2,99 zł
(3,99 zł) |
|
| Tuńczyk w wodzie | 30g |
1,23 zł
(6,99 zł) |
|
| Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Łosoś, świeży | 50g |
5,75 zł
(22,99 zł) |