Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 5g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 20g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 110g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kefir, 2% tluszczu | 250g |
![]() |
|
Ksylitol | 5g |
![]() |
|
Malina | 200g |
![]() |
|
Marchew | 23g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 125ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 125ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 20g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 20g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 100g |
![]() |