1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 160g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 10g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 100g |
![]() |
|
Cebula | 360g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Imbir | 10g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 106g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 270g |
![]() |
|
Kalafior | 1760g |
![]() |
|
Kapusta biała | 3000g |
![]() |
|
Marchew | 180g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 1400g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 180g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól himalajska | 10g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |