Darmowa dieta 1400 kcal nr 67165



Śniadanie


Kanapki z pastą fasolową (wersja lżejsza)
409 kcal
Łączna waga porcji: 436g.

B: 15.44 g T: 8.02 g W: 77.93 g (BŁ: 17.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   44

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Miksujemy paprykę, fasolę, sok z cytryny i koperek. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, a następnie nakładamy plasterki pomidora.


Drugie śniadanie


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
193 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 3.98 g T: 2.49 g W: 42.33 g (BŁ: 6.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Ciecierzyca tikka masala
452 kcal
Łączna waga porcji: 687g.

B: 18.14 g T: 18.75 g W: 63.2 g (BŁ: 19.97 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   23

Przepis:

Ciecierzycę odsącz na sitku. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż cebulę pokrojoną w piórka i paprykę pokrojoną w dużą kostkę. Dopraw odrobiną soli, aby szybciej zmiękły. Dodaj posiekany drobno czosnek oraz imbir. Podsmaż 2-3 minuty, cały czas mieszając. Jest to ważne, ponieważ czosnek nie może się przypalić. Inaczej będzie gorzkawy i zepsuje smak całej potrawy! Dodaj ciecierzycę i podsmaż 5 minut. Kolejno dodaj przyprawy: garam masalę, paprykę słodką, pieprz cayenne i kurkumę. Dokładnie wymieszaj składniki, aby przyprawy obtoczyły wrzucone wcześniej warzywa. Dodaj pomidory, wymieszaj i duś pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut. Następnie wlej mleko kokosowe i gotuj bez przykrycia przez 10 minut, aby nadmiar wody wyparował. Przemieszaj od czasu do czasu, aby nic Ci nie przywarło do patelni.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Wartości odżywcze:


Białko: 49.19 g
Tłuszcz: 45.41 g
Węglowodany: 232.14 g (w tym błonnik: 51.64 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Cebula 70g     0,17 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa 400g     2,34 zł (2,49 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 80g     0,96 zł (4,79 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Imbir (proszek) 5g     0,63 zł (1,89 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Kurkuma 5g     0,42 zł (1,69 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Mielona papryka słodka 5g     0,32 zł (1,29 zł)
Mieszanka przypraw garam masala 30g 0,00 zł (0,00 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 300ml     5,39 zł (8,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 16g     0,11 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 35g     1,54 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 190g     3,48 zł (10,99 zł)
Pieprz Cayenne 2g     0,18 zł (2,29 zł)
Pomidory 460g     2,45 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 400g     4,19 zł (4,19 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 5g     0,03 zł (1,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×