Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 170g |
![]() |
|
Cebula | 360g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Kalafior | 1760g |
![]() |
|
Kapusta biała | 3000g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Marchew | 180g |
![]() |
|
Masło | 3g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 1400g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 180g |
![]() |
|
Pomidory | 85g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 10g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |