Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Cebula | 350g |
0,83 zł
(1,89 zł) |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.4g |
0,10 zł
(5,99 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
0,50 zł
(3,99 zł) |
|
Hummus z chilli | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 2g |
0,06 zł
(5,69 zł) |
|
Jarmuż | 500g |
13,98 zł
(13,98 zł) |
|
Kasza jaglana | 60g |
0,58 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 720g |
13,41 zł
(13,41 zł) |
|
Marchew | 520g |
1,59 zł
(2,29 zł) |
|
Melon | 100g |
1,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
0,03 zł
(1,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Pestki dyni | 5g |
0,20 zł
(3,99 zł) |
|
Pieprz Cayenne | 0.02g |
0,00 zł
(2,29 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 270g |
2,24 zł
(2,49 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Por | 280g |
4,86 zł
(7,98 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Sól himalajska | 2g |
0,02 zł
(3,49 zł) |
|
Śliwki suszone | 30g |
1,00 zł
(4,99 zł) |