Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pestki dyni | 25g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |