Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Granat | 100g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Mango | 140g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 480ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |