Darmowa dieta 1500 kcal nr 19046



Śniadanie


Kanapki z pastą fasolową wersja vfampirka0
386 kcal
Łączna waga porcji: 316g.

B: 15.74 g T: 13.73 g W: 55.22 g (BŁ: 10.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Zmiksuj fasolę z sokiem z cytryny i przyprawami do smaku.
  2. Posiekaj koperek i wymieszaj z pastą.
  3. Posmaruj chleb pastą, nałóż pokrojoną paprykę.


Drugie śniadanie


Mus z jabłek z cynamonem
222 kcal
Łączna waga porcji: 232g.

B: 3.43 g T: 9.75 g W: 33.15 g (BŁ: 6.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko kroimy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem aż jabłka zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon, orzechy i rodzynki.


Obiad


Pilaf z soczewicą, ananasem i kalafiorem
490 kcal
Łączna waga porcji: 566g.

B: 17.49 g T: 13.49 g W: 82.25 g (BŁ: 14.58 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

11   70

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Wartości odżywcze:


Białko: 48.29 g
Tłuszcz: 53.12 g
Węglowodany: 219.3 g (w tym błonnik: 38.82 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 120g     1,20 zł (7,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Bulion warzywny 250g     27,30 zł (27,96 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Cynamon 2g     0,25 zł (2,29 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Imbir (proszek) 5g     0,63 zł (1,89 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Kalafior 440g     7,33 zł (9,99 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Kurkuma 2g     0,17 zł (1,69 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Mielona papryka chilli 1g     0,09 zł (2,29 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 40g     1,76 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pieczywo tostowe, grahamowe 60g     0,78 zł (6,49 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Rodzynki 30g     0,67 zł (4,49 zł)
Ryż brązowy 90g     0,67 zł (2,99 zł)
Soczewica czerwona, nasiona suche 50g     0,74 zł (5,19 zł)
Sok cytrynowy 40g     1,06 zł (5,29 zł)
Suszona kolendra 2g     0,17 zł (1,29 zł)
Szczypiorek 30g     2,99 zł (4,98 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 50ml 0,00 zł (0,00 zł)



×