propozycja przepisu przysłana przez: Berkas
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 550g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 0.01g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 80g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 540g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Por | 160g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 0.3g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2.5g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 0.3g |
![]() |