Darmowa dieta 1500 kcal nr 20583



Śniadanie


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

40   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Drugie śniadanie


Mus z jabłek z cynamonem
222 kcal
Łączna waga porcji: 232g.

B: 3.43 g T: 9.75 g W: 33.15 g (BŁ: 6.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko kroimy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem aż jabłka zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon, orzechy i rodzynki.


Obiad


Fritata z papryką i cukinią
423 kcal
Łączna waga porcji: 457g.

B: 22.49 g T: 17.9 g W: 48.98 g (BŁ: 10.68 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

34   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.



Podwieczorek


Koktajl z mleka i brzoskwini (bez laktozy)
231 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 3.63 g T: 4.64 g W: 47.5 g (BŁ: 6.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1534 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 56.67 g
Tłuszcz: 53.66 g
Węglowodany: 226.29 g (w tym błonnik: 37.06 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Cynamon 2g     0,25 zł (2,29 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 172g     1,20 zł (6,99 zł)
Jarmuż 50g     1,40 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Mleko ryżowe 230ml     2,18 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 110g     2,01 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Rodzynki 15g     0,34 zł (4,49 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Woda 290ml 0,00 zł (0,00 zł)



×