Darmowa dieta 1500 kcal nr 23063



Śniadanie


Makaron z pesto (bezglutenowy)
364 kcal
Łączna waga porcji: 200g.

B: 5.86 g T: 11.14 g W: 60.79 g (BŁ: 1.2 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   50

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Drugie śniadanie


Brownie bananowe
348 kcal
Łączna waga porcji: 144g.

B: 4.88 g T: 11.85 g W: 57.01 g (BŁ: 3.25 g)

Wegetariańskie  

57   30

Składniki na liczbę porcji: 6

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.

3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 6. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Omlet ze szpinakiem, awokado i serem feta
540 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 30.59 g T: 43.21 g W: 9.46 g (BŁ: 3.61 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

29   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Szpinak podsmażyć na oleju z odrobiną suszonego czosnku. Do miski wrzucamy jajka i mleko, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy widelcem lub mikserem. Wlewamy na patelnię ze szpinakiem, dodajemy pokrojone awokado i fetę, posypujemy szczypiorkiem i ulubionymi przyprawami i smażymy.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1549 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 49.11 g
Tłuszcz: 79.71 g
Węglowodany: 166.97 g (w tym błonnik: 15.04 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Banan 360g     1,80 zł (4,99 zł)
Cynamon 20g     2,54 zł (4,58 zł)
Jaja kurze całe 210g     1,47 zł (6,99 zł)
Kakao w proszku 20g     0,93 zł (6,99 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Makaron kukurydziany 70g     0,64 zł (4,59 zł)
Miód pszczeli 100g     3,75 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 70ml     0,24 zł (3,49 zł)
Mąka ryżowa 200g     1,40 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 75g     0,52 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Pesto z bazylią 30g     3,33 zł (9,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Proszek do pieczenia 3g     0,08 zł (0,75 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Ser typu "Feta" 40g     0,64 zł (4,29 zł)
Szczypiorek 10g     1,00 zł (2,49 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 240ml 0,00 zł (0,00 zł)



×