Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Burak | 150g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 150g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 175g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 450g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 27g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Woda | 600ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |