Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Cebula | 390g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Kalafior | 1760g |
![]() |
|
Kapusta biała | 3000g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Mango | 140g |
![]() |
|
Marchew | 280g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 230ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 1400g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 180g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 160g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 15g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Sól himalajska | 10g |
![]() |