Darmowa dieta 1500 kcal nr 6663



Śniadanie


Owsianka z borówkami (wersja lżejsza)
363 kcal
Łączna waga porcji: 370g.

B: 15.97 g T: 11.38 g W: 52.29 g (BŁ: 5.84 g)

Wegetariańskie  

19   35

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.



Drugie śniadanie


Surówka z marchwi i jabłek
201 kcal
Łączna waga porcji: 495g.

B: 3.6 g T: 1.44 g W: 50.73 g (BŁ: 14.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

46   14

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Marchew i jabłko umyj i obierz ze skórki.
  2. Składniki zblenduj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj.


Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza)
467 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 11.3 g T: 20.48 g W: 60.21 g (BŁ: 1.45 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

74   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Podwieczorek


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Gołąbki wegańskie (warzywne)
262 kcal
Łączna waga porcji: 861g.

B: 15.04 g T: 1.7 g W: 56.76 g (BŁ: 18.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   25

Składniki na liczbę porcji: 8

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj i obierz warzywa.
  2. Marchew, pietruszkę, kalafiora i cebulę ugotuj na parze.
  3. Zblenduj ugotowane warzywa i przypraw słodką papryką, pieprzem oraz solą.
  4. Ugotuj kapustę w posolonej wodzie. Zdejmij liście.
  5. Farsz ze zblendowanych warzyw zawiń w liście kapusty.
  6. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i polej pomidorową passatą.
  7. Naczynie przykryj i duś gołąbki w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze około 220 st. C.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 8. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1524 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 53.73 g
Tłuszcz: 45.38 g
Węglowodany: 252.8 g (w tym błonnik: 52.35 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 70g     1,96 zł (6,99 zł)
Cebula 360g     0,85 zł (1,89 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jabłko 225g     0,98 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Kalafior 1760g     29,30 zł (29,97 zł)
Kapusta biała 3000g     5,69 zł (5,69 zł)
Mak niebieski 5g     0,16 zł (6,29 zł)
Marchew 600g     1,83 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 0.4g     0,03 zł (1,29 zł)
Migdały 5g     0,42 zł (8,49 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mąka pszenna typ 500 48g     0,14 zł (2,99 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Passata pomidorowa 1400g     11,98 zł (11,98 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 180g     1,49 zł (2,49 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Sól himalajska 10g     0,10 zł (3,49 zł)



×