Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 500ml |
1,75 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
0,17 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 25g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |