Darmowa dieta 1500 kcal nr 7108



Śniadanie


Kanapki z pesto
413 kcal
Łączna waga porcji: 260g.

B: 10.33 g T: 9.71 g W: 78.43 g (BŁ: 13.58 g)

Wegetariańskie  

49   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy pesto, nakładamy sałatę i paprykę.


Drugie śniadanie


Surówka z marchwi i jabłek
201 kcal
Łączna waga porcji: 495g.

B: 3.6 g T: 1.44 g W: 50.73 g (BŁ: 14.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

46   14

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Marchew i jabłko umyj i obierz ze skórki.
  2. Składniki zblenduj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj.


Obiad


Kasza jaglana z fasolą i pomidorami (wersja lżejsza)
456 kcal
Łączna waga porcji: 470g.

B: 14.79 g T: 13.76 g W: 73.12 g (BŁ: 8.99 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Podwieczorek


Shake szpinakowy
206 kcal
Łączna waga porcji: 790g.

B: 6.62 g T: 7 g W: 35.34 g (BŁ: 11.82 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze


Kolacja


Gołąbki wegańskie (warzywne)
262 kcal
Łączna waga porcji: 861g.

B: 15.04 g T: 1.7 g W: 56.76 g (BŁ: 18.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   25

Składniki na liczbę porcji: 8

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj i obierz warzywa.
  2. Marchew, pietruszkę, kalafiora i cebulę ugotuj na parze.
  3. Zblenduj ugotowane warzywa i przypraw słodką papryką, pieprzem oraz solą.
  4. Ugotuj kapustę w posolonej wodzie. Zdejmij liście.
  5. Farsz ze zblendowanych warzyw zawiń w liście kapusty.
  6. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i polej pomidorową passatą.
  7. Naczynie przykryj i duś gołąbki w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze około 220 st. C.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 8. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1538 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 50.38 g
Tłuszcz: 33.61 g
Węglowodany: 294.38 g (w tym błonnik: 67.21 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 160g     1,60 zł (7,99 zł)
Cebula 390g     0,92 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Fasola biała konserwowa 50g     0,50 zł (3,99 zł)
Imbir 10g     0,28 zł (5,69 zł)
Jabłko 225g     0,98 zł (3,49 zł)
Kalafior 1760g     29,30 zł (29,97 zł)
Kapusta biała 3000g     5,69 zł (5,69 zł)
Kasza jaglana 60g     0,58 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 20g     0,37 zł (1,49 zł)
Marchew 550g     1,68 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 0.4g     0,03 zł (1,29 zł)
Nasiona chia 20g     0,56 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Passata pomidorowa 1400g     11,98 zł (11,98 zł)
Pesto z bazylią 20g     2,22 zł (9,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 180g     1,49 zł (2,49 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Sałata masłowa 30g     1,07 zł (4,99 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Sól himalajska 10g     0,10 zł (3,49 zł)
Woda 500ml 0,00 zł (0,00 zł)



×