Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 180g |
0,90 zł
(4,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 200g |
5,59 zł
(6,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
1,54 zł
(2,78 zł) |
|
Kalafior | 440g |
7,33 zł
(9,99 zł) |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Koper ogrodowy | 10g |
1,20 zł
(2,99 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
0,14 zł
(2,99 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Sól himalajska | 0.25g |
0,00 zł
(3,49 zł) |