Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Cebula | 125g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 200g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 18g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Sól himalajska | 0.25g |
![]() |