Darmowa dieta 1600 kcal nr 23419



Śniadanie


Kanapka z masłem, indykiem i ogórkiem kiszonym
272 kcal
Łączna waga porcji: 180g.

B: 11.66 g T: 10.16 g W: 37.1 g (BŁ: 6.18 g)



50   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek szynki.
  3. Na szynkę - pokrojony w plastry ogórek kiszony.


Drugie śniadanie


Omlet z pieczarkami i warzywami
338 kcal
Łączna waga porcji: 525g.

B: 28.68 g T: 18.64 g W: 18.18 g (BŁ: 7.06 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

51   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa i pieczarki.
  2. Pieczarki pokrój w plasterki i umieść na osobnej patelni. Uduś pieczarki wraz z niewielką ilością wody.
  3. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj. Umieść warzywa w misce.
  4. Do warzyw dodaj jaja kurze oraz przyprawy (papryka słodka, papryka ostra, pieprz czarny, sól himalajska). Wymieszaj.
  5. Rozgrzej patelnię, a następnie wlej zawartość miski. Podgrzewaj omlet aż do czasu, gdy jajka się zetną.
  6. Omlet wyłóż na talerz i posyp duszonymi pieczarkami.


Obiad


Pieczone bataty
583 kcal
Łączna waga porcji: 530g.

B: 8.32 g T: 20.55 g W: 99.56 g (BŁ: 15.01 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.



Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

40   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1554 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 68 g
Tłuszcz: 57.21 g
Węglowodany: 211.79 g (w tym błonnik: 35.43 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bataty 460g     5,29 zł (11,49 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Jaja kurze całe 234g     1,64 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mielona papryka chilli 1g     0,09 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 60g     0,75 zł (4,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 160g     2,93 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 160g     1,60 zł (4,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)
Sól himalajska 1g     0,01 zł (3,49 zł)
Woda 12ml 0,00 zł (0,00 zł)



×