Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Brokuły mrożone | 450g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 20g |
![]() |
|
Kasza jęczmienna, pęczak | 120g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 480ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 100g |
![]() |
|
Wołowina, polędwica | 200g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |