Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 150g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 100g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |