Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 180g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 280ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Woda | 300ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |