Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brzoskwinia | 85g |
0,59 zł
(3,49 zł) |
|
Cebula czerwona | 50g |
0,23 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 175g |
1,66 zł
(3,79 zł) |
|
Jaja kurze całe | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek | 80g |
0,53 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
0,79 zł
(3,49 zł) |
|
Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 290g |
1,54 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 10g |
0,14 zł
(2,79 zł) |
|
Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata | 15g |
0,53 zł
(4,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 50g |
1,78 zł
(4,99 zł) |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
0,79 zł
(4,29 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Sok cytrynowy | 5g |
0,13 zł
(5,29 zł) |
|
Szynka z indyka | 40g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 30g |
1,23 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |