Darmowa dieta 1600 kcal nr 36234



Śniadanie


Kanapki z pastą fasolową (wersja lżejsza)
409 kcal
Łączna waga porcji: 436g.

B: 15.44 g T: 8.02 g W: 77.93 g (BŁ: 17.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   43

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Miksujemy paprykę, fasolę, sok z cytryny i koperek. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, a następnie nakładamy plasterki pomidora.


Drugie śniadanie


Lody bananowo - czekoladowe
337 kcal
Łączna waga porcji: 275g.

B: 4.78 g T: 1.82 g W: 77.58 g (BŁ: 4.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

57   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.

2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.



Obiad


Racuchy jaglane z gumijagodami
487 kcal
Łączna waga porcji: 254g.

B: 8.83 g T: 19.17 g W: 76.39 g (BŁ: 12.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   74

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wymieszaj w miseczce składniki: wodę, nasiona chia, ksylitol, mąkę jaglaną, umyte czarne porzeczki (mogą być roztopione porzeczki z mrożonki).
  2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
  3. Płynne ciasto na racuchy nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  4. Smaż racuchy z obu stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.


Kolacja


Sałatka z granatem i serem feta
412 kcal
Łączna waga porcji: 335g.

B: 14.77 g T: 28.78 g W: 26.04 g (BŁ: 5.13 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

24   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Rukolę myjemy i wkładamy do miski.
  2. Dodajemy umyte i pokrojone pomidory.
  3. Granat myjemy, rozdrabniamy i dodajemy do reszty.
  4. Ser kroimy w kostkę i również dodajemy do miski.
  5. Przygotowujemy sos: mieszamy oliwę z oliwek, sok z cytryny, musztardę, bazylię, sól i pieprz.
  6. Polewamy sosem sałatkę.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1645 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 43.82 g
Tłuszcz: 57.79 g
Węglowodany: 257.94 g (w tym błonnik: 39.4 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 80g     0,96 zł (4,79 zł)
Granat 100g     2,72 zł (5,99 zł)
Kakao w proszku 10g     0,47 zł (6,99 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Ksylitol 14g     0,73 zł (12,99 zł)
Miód pszczeli 37g     1,39 zł (14,99 zł)
Musztarda 10g     0,13 zł (2,49 zł)
Mąka jaglana 60g     0,72 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 35g     1,54 zł (10,99 zł)
Oregano (suszone) 1g     0,17 zł (1,69 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pomidory 460g     2,45 zł (3,99 zł)
Porzeczki czarne 110g     1,46 zł (5,99 zł)
Rukola 50g     3,00 zł (5,99 zł)
Ser typu "Feta" 100g     1,59 zł (4,29 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Woda 50ml 0,00 zł (0,00 zł)



×