Darmowa dieta 1600 kcal nr 43663



Śniadanie


Kaszka manna z grejpfrutem
352 kcal
Łączna waga porcji: 385g.

B: 12.95 g T: 6.2 g W: 63.24 g (BŁ: 3.99 g)

Wegetariańskie  

26   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Ugotuj kaszę mannę na mleku.
  2. Dodaj podzielonego na cząstki grejpfruta.
  3. Posyp pestkami dyni.


Drugie śniadanie


Koktajl melonowy z imbirem
174 kcal
Łączna waga porcji: 358g.

B: 2.09 g T: 3.26 g W: 35.71 g (BŁ: 2.13 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.



Obiad


Kasza jaglana z cukinią i suszonymi pomidorami (wersja lżejsza)
506 kcal
Łączna waga porcji: 560g.

B: 16.3 g T: 13.71 g W: 82.36 g (BŁ: 5.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Podwieczorek


Kanapka z kabanosem, hummusem i rzodkiewką
342 kcal
Łączna waga porcji: 190g.

B: 12.02 g T: 16.28 g W: 41.98 g (BŁ: 9.42 g)



18   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy hummusem.
  2. Na kanapkę kładziemy pokrojoną w plastry rzodkiewkę i kawałki kabanosa.


Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
270 kcal
Łączna waga porcji: 305g.

B: 12.91 g T: 10.57 g W: 37.1 g (BŁ: 12.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

15   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1644 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 56.27 g
Tłuszcz: 50.02 g
Węglowodany: 260.39 g (w tym błonnik: 33.05 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cukinia 200g     2,00 zł (8,49 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Dynia 110g     0,88 zł (11,99 zł)
Grejpfrut 130g 0,00 zł (0,00 zł)
Groch, nasiona suche 22g     0,15 zł (2,69 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Imbir 2g     0,06 zł (5,69 zł)
Kabanosy z kurczaka 20g     1,14 zł (9,99 zł)
Kasza jaglana 70g     0,68 zł (3,39 zł)
Kasza manna 50g     0,37 zł (2,99 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 20g     0,37 zł (1,49 zł)
Marchew 40g     0,12 zł (2,29 zł)
Melon 100g     1,00 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 3g     0,19 zł (1,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 200ml     0,70 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 5g     0,20 zł (3,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Suszone pomidory 30g     0,75 zł (6,99 zł)



×