1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
| Brzoskwinia | 170g |
1,19 zł
(3,49 zł) |
|
| Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
| Filet z łososia | 80g |
7,87 zł
(24,59 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 174g |
1,22 zł
(6,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Makaron ryżowy | 80g |
3,12 zł
(7,79 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
| Mielona papryka słodka | 6g |
0,39 zł
(1,29 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 480ml |
4,56 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 120g |
2,20 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 240g |
2,40 zł
(4,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
| Suszone pomidory | 14g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Sól himalajska | 1g |
0,01 zł
(3,49 zł) |
|
| Woda | 252ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |