Darmowa dieta 1600 kcal nr 45762



Śniadanie


Owsianka z suszonymi śliwkami (wersja lżejsza, bez laktozy)
377 kcal
Łączna waga porcji: 325g.

B: 7.08 g T: 8.03 g W: 72.79 g (BŁ: 6.1 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

14   55

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.



Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z czarnuszką
219 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.38 g T: 9.1 g W: 32.89 g (BŁ: 11.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Kasza jaglana z fasolą i pomidorami (wersja lżejsza)
456 kcal
Łączna waga porcji: 470g.

B: 14.79 g T: 13.76 g W: 73.12 g (BŁ: 8.99 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Podwieczorek


Surówka z kiszonej kapusty z orzechami
206 kcal
Łączna waga porcji: 164g.

B: 4.9 g T: 17.33 g W: 9.89 g (BŁ: 4.69 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

11   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sposób przygotowania: Kapustę drobno pokroić. Marchewki obrać, zetrzeć na tarce używając dużych oczek. Posiekaną kapustę wymieszać ze startą marchwią, posiekanymi orzechami i przyprawić do smaku solą i pieprzem, polać oliwą, posypać natką pietruszki i wymieszać.


Kolacja


Sałatka z czerwoną fasolą
352 kcal
Łączna waga porcji: 437g.

B: 17.15 g T: 7.68 g W: 62.11 g (BŁ: 16.25 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Fasolą płuczemy, szpinak myjemy. Paprykę kroimy w paski, pomidora w ósemki. Całość mieszamy w misce i polewamy oliwą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem.


Wartości odżywcze:


Białko: 51.3 g
Tłuszcz: 55.9 g
Węglowodany: 250.8 g (w tym błonnik: 47.83 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Fasola biała konserwowa 50g     0,50 zł (3,99 zł)
Hummus z czarnuszką 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Kapusta kwaszona (kiszona) 110g     0,55 zł (4,99 zł)
Kasza jaglana 60g     0,58 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 20g     0,37 zł (1,49 zł)
Marchew 273g     0,83 zł (2,29 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Ocet balsamiczny 2g     0,10 zł (12,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 20g     2,30 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 310g     5,68 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 5g     0,20 zł (3,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Śliwki suszone 30g     1,00 zł (4,99 zł)



×