Darmowa dieta 1600 kcal nr 5338



Śniadanie


Kanapki z pesto
413 kcal
Łączna waga porcji: 260g.

B: 10.33 g T: 9.71 g W: 78.43 g (BŁ: 13.58 g)

Wegetariańskie  

48   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy pesto, nakładamy sałatę i paprykę.


Drugie śniadanie


Koktajl z mleka i brzoskwini
233 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 11.22 g T: 5.79 g W: 37.38 g (BŁ: 5.97 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Obiad


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
419 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 11.2 g T: 12.52 g W: 69.85 g (BŁ: 8.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Podwieczorek


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Sałatka warzywno jajeczna
281 kcal
Łączna waga porcji: 374g.

B: 20.65 g T: 12.09 g W: 25.81 g (BŁ: 5.97 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

42   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Marchewkę, seler i ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, studzimy i kroimy w kostkę. Do warzyw dodajemy fasolę i groszek konserwowy, wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy 50g jogurtu naturalnego i całość mieszamy. Resztę jogurtu łączymy z natką pietruszki, sokiem z cytryny, octem, odrobiną soli i pieprzu. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w grubą kostkę. Całość mieszamy i podajemy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1577 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 61.22 g
Tłuszcz: 50.49 g
Węglowodany: 244.28 g (w tym błonnik: 46.13 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Bakłażan 200g     2,22 zł (4,99 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Fasola cięta konserwowa bez zalewy 30g     0,30 zł (3,99 zł)
Groszek zielony konserwowy bez zalewy 30g     0,20 zł (2,69 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 100g     0,77 zł (1,39 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Marchew 180g     0,55 zł (2,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 230ml     0,80 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 32g     2,80 zł (4,38 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 310g     5,68 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 20g     2,22 zł (9,99 zł)
Pieprz czarny 0g     0,00 zł (0,00 zł)
Sałata masłowa 30g     1,07 zł (4,99 zł)
Seler, korzeń 30g     0,12 zł (2,69 zł)
Sok cytrynowy 24g     0,63 zł (5,29 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)
Ziemniaki 30g     0,06 zł (3,69 zł)



×