Darmowa dieta 1600 kcal nr 5962



Śniadanie


Kanapki z pastą z makreli (wersja lżejsza)
346 kcal
Łączna waga porcji: 347g.

B: 19.46 g T: 11.08 g W: 46.95 g (BŁ: 9.1 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

21   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Makrelę pozbawioną ości miksujemy z cebulą, natką pietruszki i papryką. Powstałą pastą smarujemy chleb, nakładamy sałatę i ogórka.


Drugie śniadanie


Borówki amerykańskie
252 kcal
Łączna waga porcji: 450g.

B: 4.5 g T: 0 g W: 63 g (BŁ: 9 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Obiad


Sałatka grecka
478 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 16.17 g T: 25.36 g W: 51.87 g (BŁ: 10.36 g)

Wegetariańskie  

57   9

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy na kawałki i mieszamy z oliwkami, pokrojonym pomidorem, ogórkiem, cebulą i serem. Całość polewamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano i mieszamy. Podajemy z chlebem.


Podwieczorek


Shake szpinakowy
206 kcal
Łączna waga porcji: 790g.

B: 6.62 g T: 7 g W: 35.34 g (BŁ: 11.82 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1556 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 56.49 g
Tłuszcz: 55.4 g
Węglowodany: 233.58 g (w tym błonnik: 49.12 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 160g     1,60 zł (7,99 zł)
Borówka amerykańska 450g     12,58 zł (13,98 zł)
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Cebula czerwona 80g     0,37 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 100g     1,22 zł (5,49 zł)
Imbir 10g     0,28 zł (5,69 zł)
Jogurt naturalny 2% 50g     0,39 zł (1,39 zł)
Makrela, wędzona 60g     1,44 zł (5,99 zł)
Nasiona chia 20g     0,56 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Ogórek 80g     0,53 zł (3,99 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 80g     1,00 zł (4,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Oliwki zielone marynowane, konserwowe 45g     0,79 zł (3,49 zł)
Papryka czerwona 80g     1,47 zł (10,99 zł)
Pomidory 420g     2,23 zł (3,99 zł)
Sałata masłowa 65g     2,32 zł (4,99 zł)
Ser typu "Feta" 50g     0,79 zł (4,29 zł)
Sok cytrynowy 15g     0,40 zł (5,29 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Woda 700ml 0,00 zł (0,00 zł)



×