Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 160g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 15g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |