Darmowa dieta 1600 kcal nr 66863



Śniadanie


Kanapki z mozzarellą, słonecznikiem i pomidorem
403 kcal
Łączna waga porcji: 308g.

B: 20.92 g T: 17.42 g W: 45.18 g (BŁ: 8.1 g)

Wegetariańskie  

63   9

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mozzarellę pokroić w plasterki . Wymieszać w misce mozarelle z oliwą. Posypać słonecznikiem. Podawać na kanapce z pomidorem.

Autor: qba100



Drugie śniadanie


Smoothie z cytrusów i truskawek
302 kcal
Łączna waga porcji: 546g.

B: 3.29 g T: 1.1 g W: 75.13 g (BŁ: 9.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

18   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Grejpfruta i mandarynki obrać i usunąć pestki. Truskawki umyć osączyć i oczyścić z szypułek. Owoce wrzucić do blendera dodać miód imbir i kostki lodu(3). Zmiksować


Obiad


Ryż z pieczarkami i koperkiem
590 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 13.85 g T: 26.8 g W: 80.08 g (BŁ: 12.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

54   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Kolacja


Tacos w liściach kapusty z indykiem i sosem guacamole
319 kcal
Łączna waga porcji: 384g.

B: 26.12 g T: 10.52 g W: 33.14 g (BŁ: 6.42 g)

Bez laktozy  

7   14

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sos: Awokado obieramy i kroimy na małe kawałki,wrzucamy do naczynia i dodajemy sok z limonki,pokrojoną cebulę i czosnek.Całość miksujemy na gładką masę i doprawiamy solą i pieprzem. Tacos: Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Kmin rzymski i kolendrę rozgniatamy. Indyka kroimy na małe kawałki ,doprawiamy przyprawami i podsmażamy na łyżeczce masła klarowanego. Obieramy pomidor i kroimy go w kosteczkę. Dodajemy posiekaną cebulę,doprawiamy solą i pieprzem. Na umyte i oszuszone liście kapusty pekińskiej nakładamy sos guacamole, kawałki indyka i pomidor z cebulką raz kaszę gryczaną.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1614 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 64.18 g
Tłuszcz: 55.84 g
Węglowodany: 233.53 g (w tym błonnik: 36.83 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Grejpfrut 260g 0,00 zł (0,00 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Kapusta pekińska 100g     0,94 zł (7,99 zł)
Kasza gryczana 50g     0,57 zł (4,59 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Limonka 30g     0,47 zł (4,99 zł)
Mandarynki 260g     2,97 zł (7,99 zł)
Masło klarowane 6g     0,26 zł (21,49 zł)
Mielona papryka słodka 1g     0,06 zł (1,29 zł)
Miód pszczeli 25g     0,94 zł (14,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 13g     0,32 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Oregano (suszone) 1g     0,17 zł (1,69 zł)
Pieczarka świeża 120g     1,20 zł (4,99 zł)
Pierś z indyka 200g     4,83 zł (14,49 zł)
Pomidory 370g     1,97 zł (3,99 zł)
Ryż brązowy 95g     0,71 zł (2,99 zł)
Ser mozzarella 60g     1,53 zł (3,19 zł)
Suszona kolendra 5g     0,43 zł (1,29 zł)
Woda 480ml 0,00 zł (0,00 zł)



×