Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Granat | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Limonka | 300g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 62g |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 50g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 720g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 120g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 15g |
![]() |