Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 480g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Rodzynki | 17g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 14g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 50g |
![]() |