Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 1g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cebula | 80g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 25g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 54g |
![]() |
|
Liść laurowy | 4g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 30g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 50g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 5g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
![]() |
|
Por | 100g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 5.1g |
![]() |
|
Woda | 1.5ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziele angielskie | 5g |
![]() |
|
Ziemniaki | 50g |
![]() |