propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 7g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 260g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 530g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
![]() |
|
Kiwi | 150g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 850g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |