Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Brokuły | 300g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 236g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |