Darmowa dieta 1600 kcal nr 75992



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza, bezglutenowa)
466 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 9.81 g T: 20.76 g W: 60.07 g (BŁ: 0.35 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

52   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem (bez laktozy)
264 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 3.55 g T: 4.61 g W: 55.4 g (BŁ: 5.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

30   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Racuchy jaglane z gumijagodami
487 kcal
Łączna waga porcji: 254g.

B: 8.83 g T: 19.17 g W: 76.39 g (BŁ: 12.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   74

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wymieszaj w miseczce składniki: wodę, nasiona chia, ksylitol, mąkę jaglaną, umyte czarne porzeczki (mogą być roztopione porzeczki z mrożonki).
  2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
  3. Płynne ciasto na racuchy nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  4. Smaż racuchy z obu stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.


Kolacja


Marchwianka z mlekiem migdałowym
381 kcal
Łączna waga porcji: 538g.

B: 18.55 g T: 10.38 g W: 62.86 g (BŁ: 17.69 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

1   23

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju, ż się zeszkli. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę.Doprawiamy solą i smażymy,mieszając prze ok.10minut. Następnie dodajemy połowę startego imbiru i soczewicę,smażymy przez mniej więcej 2minuty. Na patelnię wlewamy ok.2-3 szklanki wody i gotujemy całość ok. 15-20minut. Doprawiamy solą,pieprzem i słodką papryką oraz startym imbirem. Zawartość patelni przelewamy do garnka, dodajemy szklankę mleka migdałowego i blendujemy.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Wartości odżywcze:


Białko: 40.74 g
Tłuszcz: 54.92 g
Węglowodany: 254.72 g (w tym błonnik: 36.16 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Ksylitol 14g     0,73 zł (12,99 zł)
Marchew 500g     1,53 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 1g     0,06 zł (1,29 zł)
Mleko migdałowe 250g     2,62 zł (10,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Mąka jaglana 60g     0,72 zł (11,99 zł)
Mąka kukurydziana 48g     0,17 zł (3,59 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej kokosowy 12g     0,60 zł (11,99 zł)
Olej rzepakowy 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 100g     0,83 zł (2,49 zł)
Pietruszka, liście 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Porzeczki czarne 110g     1,46 zł (5,99 zł)
Soczewica czerwona, nasiona suche 100g     1,48 zł (5,19 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 50ml 0,00 zł (0,00 zł)



×