Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
![]() |
|
Ananas | 90g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Czarne jagody | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 270ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 21g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 11g |
![]() |
|
Ser mascarpone | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 13g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |