Darmowa dieta 1600 kcal nr 78692



Śniadanie


Owsianka z karobem (wersja lżejsza, bez laktozy)
371 kcal
Łączna waga porcji: 361g.

B: 6.89 g T: 8.2 g W: 71.69 g (BŁ: 7.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

3   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.



Drugie śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką (wersja lżejsza)
228 kcal
Łączna waga porcji: 190g.

B: 6.73 g T: 5.83 g W: 42.2 g (BŁ: 9.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Koktajl z kiwi i ananasa
210 kcal
Łączna waga porcji: 580g.

B: 3.23 g T: 2.88 g W: 47.08 g (BŁ: 7.83 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

50   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Kolacja


Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
300 kcal
Łączna waga porcji: 367g.

B: 13.61 g T: 0.84 g W: 62.69 g (BŁ: 6.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy obraną i posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucamy fasolkę i pokrojone w paski suszone pomidory. Dusimy całość ok. 5 minut. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Wartości odżywcze:


Białko: 41.23 g
Tłuszcz: 35.5 g
Węglowodany: 291.21 g (w tym błonnik: 40.58 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 100g     1,00 zł (7,99 zł)
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 2g     0,09 zł (2,19 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Fasolka szparagowa mrożona 225g 0,00 zł (0,00 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Hummus z chilli 20g     0,75 zł (2,99 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Karob 6g 0,00 zł (0,00 zł)
Kiwi 225g     3,37 zł (7,49 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Migdały 5g     0,42 zł (8,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Rzodkiewka 100g     2,08 zł (2,49 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Suszone pomidory 90g     2,25 zł (6,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 375ml 0,00 zł (0,00 zł)



×