Darmowa dieta 1600 kcal nr 81948



Śniadanie


Kanapki z pastą fasolową wersja vfampirka0
386 kcal
Łączna waga porcji: 316g.

B: 15.74 g T: 13.73 g W: 55.22 g (BŁ: 10.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Zmiksuj fasolę z sokiem z cytryny i przyprawami do smaku.
  2. Posiekaj koperek i wymieszaj z pastą.
  3. Posmaruj chleb pastą, nałóż pokrojoną paprykę.


Drugie śniadanie


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia (z chlebem)
323 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 8.25 g T: 14.95 g W: 45.26 g (BŁ: 12.53 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami. Podajemy z chlebem.


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Kolacja


Jogurtowy przekładaniec z jabłkiem i brzoskwinią
399 kcal
Łączna waga porcji: 506g.

B: 12.62 g T: 6.24 g W: 78.55 g (BŁ: 9.55 g)

Wegetariańskie  

16   17

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki owsiane i otrębami pszennymi i miodem. Masę dzielimy na 2 części, jedną z nich wkładamy łyżką do szklanki albo do przezroczystego naczynia. Następnie obieramy brzoskwinię, blendujemy i mieszamy z jogurtem. Taki powstały jogurt brzoskwiniowy również dzielimy na połowę i 1 część nakładamy na mieszankę owsianą. Średniej wielkości jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę. Połowę układamy na warstwę z jogurtu i powtarzamy czynności (płatki,jogurt,jabłko). Całość posypujemy cynamonem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1562 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 47.38 g
Tłuszcz: 52.67 g
Węglowodany: 246.58 g (w tym błonnik: 42.67 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brzoskwinia 80g     0,56 zł (3,49 zł)
Chleb żytni 35g     0,33 zł (3,79 zł)
Cynamon 1g     0,13 zł (2,29 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 200g     0,87 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 180g     1,39 zł (1,39 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Miód pszczeli 20g     0,75 zł (14,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Otręby pszenne 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Papryka czerwona 120g     2,20 zł (10,99 zł)
Pieczywo tostowe, grahamowe 60g     0,78 zł (6,49 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 20g     0,13 zł (3,29 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sok cytrynowy 40g     1,06 zł (5,29 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×