Pokrój pomidory na pół, wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą i solą w misce. Dodaj bazylię i zostaw na parę minut, by pomidory przeszły przyprawami. Nagrzej patelnie, odcedź fasolkę i wsyp z koperkiem na patelnię, dopraw pieprzem. Smaż przez 5 minut, powinna popękać. dodaj pomidory na patelnię, dodaj szklankę wody, dodaj resztę przypraw i daj wrzeć przez minutę. Dodaj jajko na stronie patelni i przykryj na około 3 minuty, Opiecz chleb w tosterze, potem posmaruj je ricottą. podane na talerzu posyp pozostałymi listkami bazylii. Najlepiej doprawić ostrym sosem chilli
1. Sałatę opłucz przełóż do miseczki. 2. Wszystko pokrój i wyłóż na sałatę. 3. Skrop oliwą i dopraw. 4. Zjedz z opieczonym chlebem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 40g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cytryna | 30g |
![]() |
|
Czarne oliwki | 30g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Koperek suszony | 1g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 90g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 365g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 90g |
![]() |
|
Ser ricotta | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 90g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |