Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 20g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza manna | 80g |
![]() |
|
Marchew | 500g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 115ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Olej kokosowy | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 100g |
![]() |
|
Pietruszka, liście | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |