Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 100g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cukier biały | 2g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 500g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 120g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 120ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 260g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 60g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 5g |
![]() |