Darmowa dieta 1600 kcal nr 84154



Śniadanie


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem
354 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 24.19 g T: 8.11 g W: 51.45 g (BŁ: 10.28 g)

Wegetariańskie  

51   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Drugie śniadanie


Koktajl z mleka i brzoskwini (bez laktozy)
231 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 3.63 g T: 4.64 g W: 47.5 g (BŁ: 6.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Obiad


Placek jaglany z sosem mandarynkowym
490 kcal
Łączna waga porcji: 390g.

B: 16.72 g T: 19.52 g W: 64.5 g (BŁ: 4.57 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

25   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Banana, mąkę i jajko miksujemy a następnie smażymy na patelni. Następnie miksujemy jogurt z mandarynką, powstałym sosem polewamy placek.


Podwieczorek


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1603 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 60.14 g
Tłuszcz: 56.16 g
Węglowodany: 235.97 g (w tym błonnik: 40.27 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 120g     0,84 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 120g     0,93 zł (1,39 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Makaron pełnoziarnisty 50g     0,60 zł (5,99 zł)
Mandarynki 70g     0,80 zł (7,99 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Mleko ryżowe 230ml     2,18 zł (9,49 zł)
Mąka jaglana 30g     0,36 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Papryka czerwona 280g     5,13 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Woda 240ml 0,00 zł (0,00 zł)



×