Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 840g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 100g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukier biały | 2g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 100g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 350ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 35g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 30g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 12g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |