Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Mozzarellę pokroić w plasterki . Wymieszać w misce mozarelle z oliwą. Posypać słonecznikiem. Podawać na kanapce z pomidorem.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 100g |
![]() |
|
Marchew z groszkiem mrożona | 225g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 3g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 5g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |