Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Imbir | 2g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Melon | 100g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 60g |
![]() |
|
Pestki dyni | 15g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Schab pieczony | 40g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |