Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
| Banan | 840g |
4,19 zł
(4,99 zł) |
|
| Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
| Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
| Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 500g |
3,86 zł
(4,17 zł) |
|
| Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
| Kalafior | 220g |
3,66 zł
(9,99 zł) |
|
| Ksylitol | 7g |
0,36 zł
(12,99 zł) |
|
| Kurkuma | 2g |
0,17 zł
(1,69 zł) |
|
| Masło orzechowe | 100g |
3,53 zł
(11,99 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
| Miód pszczeli | 120g |
4,50 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko kokosowe (bez cukru) | 230ml |
4,14 zł
(8,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 100ml |
0,35 zł
(3,49 zł) |
|
| Mąka pszenna pełnoziarnista | 260g |
1,30 zł
(4,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 30g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
| Orzechy nerkowca | 35g |
4,66 zł
(9,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 60g |
6,89 zł
(11,49 zł) |
|
| Otręby owsiane | 60g |
1,28 zł
(3,19 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 10g |
0,25 zł
(0,75 zł) |
|
| Płatki owsiane | 10g |
0,07 zł
(3,29 zł) |
|
| Płatki ryżowe | 50g |
0,89 zł
(3,19 zł) |
|
| Rodzynki | 10g |
0,22 zł
(4,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
| Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
0,59 zł
(5,19 zł) |
|
| Soda oczyszczona | 5g |
0,06 zł
(1,29 zł) |
|
| Suszona kolendra | 2g |
0,17 zł
(1,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 30g |
2,99 zł
(4,98 zł) |