Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
1. Ogórka drobno pokrój. Nasiona upraż na suchej patelni. 2. Wszystko wymieszaj z serkiem
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
0,64 zł
(3,49 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
| Grejpfrut | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Imbir (proszek) | 1g |
0,13 zł
(1,89 zł) |
|
| Mandarynki | 260g |
2,97 zł
(7,99 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 25g |
0,94 zł
(14,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Ogórek | 40g |
0,27 zł
(3,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 60g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
| Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
| Polędwica sopocka | 24g |
0,68 zł
(16,99 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 30g |
1,02 zł
(4,59 zł) |
|
| Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |